Een man heeft bij een steekpartij in een wooncentrum voor gehandicapten in Japan zeker negentien mensen gedood. Nog eens 25 anderen raakten gewond, van wie twintig zwaargewond.

Dat melden Japanse media. De slachtoffers zijn volgens de politie in hun slaap gedood.

Het bloederige incident vond plaats in Sagamihara, even buiten de Japanse hoofdstad Tokio.

De politie van Sagamihara heeft de dader kunnen arresteren toen hij het politiebureau in kwam lopen en meteen verklaarde: "ik heb het gedaan". Ook liet de dader weten dat hij "de wereld van invaliden wilde afhelpen".

De verdachte is een 26-jarige Japanner en naar eigen zeggen een oud-medewerker van de instelling. De politie werd rond 2.30 uur lokale tijd door een medewerker van het centrum gebeld.

Massamoord

Een vergrijp met zo veel doden komt in Japan nauwelijks voor. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn in het Aziatische land nog nooit zoveel mensen omgekomen bij een enkele daad, meldt de BBC.

In 2001 werden acht kinderen op een basisschool in Osaka doodgestoken door een psychisch gestoorde man en in 2008 kwamen zeven mensen om het leven door steekwonden in de hoofdstad Tokio. In maart 1995 stierven dertien mensen door een aanval met saringas in de metro van Tokio. Duizenden mensen liepen verwondingen door de aanval op.

Video: Ambulances rijden af en aan

Ambulances rijden af en aan na dodelijke steekpartij Japan
Ambulances rijden af en aan na dodelijke steekpartij Japan