De 21-jarige Syrische asielzoeker die zondag in het Zuid-Duitse Reutlingen een vrouw heeft doodgestoken is zwaargewond geraakt toen hij door een chauffeur van een BMW omver werd gereden. 

Dat maakte de politie zondagavond bekend. Vijf mensen raakten bij het incident gewond.

De man ligt op de intensivecareafdeling. "Hij wordt momenteel niet verhoord en wordt bewaakt door de politie", deelt een woordvoerder mee. De dader doodde een vrouw en verwondde nog eens vijf andere mensen. Eerder was er sprake van twee gewonden. Uiteindelijk werd hij omver gereden en kon de politie hem boeien.

Volgens de politie handelde de Syriër alleen en was hij eerder bij gewelddaden betrokken. Het motief is nog onduidelijk. Er wordt niet uitgegaan van een terreuractie. Het is nog onbekend sinds wanneer de man in Duitsland is. 

De steekpartij vond plaats op de Listplatz, in het centrum van Reutlingen, een stad ten zuiden van Stuttgart. Terwijl de dader op mensen instak, vluchtten passanten in paniek alle kanten op. Een getuige vertelde dat de dader "volledig buiten zinnen was" en met zijn wapen zelfs achter een surveillanceauto van de politie aan ging.

Moordpartij

De gewelddaad vindt plaats kort na de moordpartij vrijdag in München, waarbij een achttienjarige scholier negen mensen doodschoot in een winkelcentrum.

Begin vorige week hakte een zeventienjarige jongen met Afghaanse of Pakistaanse identiteit met een mes en een bijl in op reizigers in een trein bij Würzburg.