Een Syrische asielzoeker heeft zondag in het Zuid-Duitse plaatsje Reutlingen een vrouw vermoord met een machete. Twee anderen, een man en een vrouw, raakten gewond. 

De 21-jarige man is door de politie gearresteerd, zo meldt de Duitse krant Bild. De krant Süddeutsche meldt dat er mogelijk een ruzie aan vooraf ging. Het motief van de man is nog onduidelijk, hij handelde alleen. 

Er is geen indicatie dat hij een terrorist was, wel was hij een bekende van de politie. Ook was hij eerder betrokken bij incidenten waarbij mensen gewond zijn geraakt, aldus de politie. Het is ook nog onbekend sinds wanneer de man in Duitsland is. 

De steekpartij vond plaats op de Listplatz, in het centrum van Reutlingen, een stad ten zuiden van Stuttgart. Terwijl de dader op mensen instak, vluchtten passanten in paniek alle kanten op. Een getuige vertelde dat de dader "volledig buiten zinnen was" en met zijn wapen zelfs achter een surveillanceauto van de politie aan ging.

De chauffeur van een BMW zou de dader uiteindelijk omver hebben gereden, waarna de politie hem kon boeien.

Moordpartij

De gewelddaad vindt plaats kort na de moordpartij vrijdag in München, waarbij een achttienjarige scholier negen mensen doodschoot in een winkelcentrum.

Begin vorige week hakte een zeventienjarige jongen met Afghaanse of Pakistaanse identiteit met een mes en een bijl in op reizigers in een trein bij Würzburg.