Eén van de treinreizigers die maandag werd aangevallen in een Duitse trein, is nog in levensgevaar. Dat heeft de universiteitskliniek in Würzburg vrijdag meegedeeld.

Het zou gaan om de dertigjarige vriend van de dochter van een gezin uit Hongkong.

De toestand van de eveneens levensgevaarlijk verwonde 62-jarige vader heeft zich verbeterd en gestabiliseerd. De 26-jarige dochter ligt nu ook in het ziekenhuis in Würzburg, zij werd eerder behandeld in Neurenberg.

Video: Politie onderzoekt Duitse trein na aanval

Hersenbloeding

Maandagavond viel een zeventienjarige asielzoeker uit Afghanistan passagiers in een regionale trein in Zuid-Duitsland aan met een bijl en mes.

Volgens mediaberichten in Hongkong ging de aanvaller eerst de dertigjarige vriend van de dochter te lijf. Hij liep zware hersenbloedingen op, schreef de Hongkongse krant Apple Daily.

Mobiel

Het Duitse blad Der Spiegel meldt op basis van bronnen dat de dader zijn mobiel met zijn bijl heeft kapotgemaakt. Mogelijk stond daar meer informatie op over zijn motieven.

Een dag na de aanslag bleek dat de 17-jarige dader trouw had gezworen aan terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Er zijn geen aanwijzingen dat hij is aangestuurd door IS. Volgens de politie zat de aanval "tussen waanzin en terrorisme in".