Een vliegtuig van de Indiase luchtmacht met 29 mensen aan boord wordt vermist. 

Het transportvliegtuig was onderweg vanaf luchtmachtbasis Tambaram in de stad Madras naar de stad Port Blair en verdween van de radar een kwartier nadat het was opgestegen. Het toestel zou voor het laast zijn gelokaliseerd boven de Golf van Bengalen. Het weer boven de Golf is sinds twee dagen slecht door moessonregens.

Uit radardata blijkt dat het vliegtuig een scherpe bocht naar links maakte voordat het snel hoogte verloor, meldt een bron binnen de luchtmacht aan de Guardian. Aan boord zouden zich 21 militairen bevinden, waaronder zes bemanningsleden. De andere passagiers waren familieleden van soldaten die gestationeerd zijn op de Andaman en Nicobaren-eilandengroep, waarnaar het vliegtuig onderweg was.

Marine, kustwacht en luchtmacht hebben een zoekactie op touw gezet, maar het zoeken wordt bemoeilijkt door storm en regen.

Het vermiste toestel betreft een Antonov An-32 waarover eerder deze maand al drie problemen zijn gerapporteerd. Het zou gaan om een luchtdruklek van een vliegtuigdeur, een lek in de hydraulische systemen en een slecht reagerende gashendel.

De Indiase luchtmacht bestaat voor een groot deel uit Russich materiaal en heeft ongeveer 100 Antonov An-32 vliegtuigen in zijn bezit. Het heeft een slechte veiligheidsreputatie, in 1999 en 2013 veroozaakten crashes respectievelijk 23 en 20 doden.