Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de man die een week geleden in Nice 84 mensen doodreed, kreeg hulp van vijf anderen. Dat zegt de Franse aanklager Francois Molins donderdag.

Het gaat om vier mannen en één vrouw. Bouhlel zou maanden met de voorbereidingen voor de aanslag bezig zijn geweest. Eén van de verdachten heeft op de promenade gefilmd nadat de vrachtwagen vele mensen had doodgereden, aldus Molins.

De vijf medeplichtigen zullen worden voorgeleid vanwege betrokkenheid omdat zij de dader hebben geholpen. Eén van hen zat volgens de aanklager naast Bouhlel in de vrachtwagen vlak voordat hij de Promenade des Anglais opreed. 

Promenade

Bouhlel, een 31-jarige man uit Tunesië, reed op 14 juli met een vrachtwagen in op een grote menigte op de promenade in Nice. Na bijna twee kilometer schoot de politie hem uiteindelijk dood.

Bij de aanslag kwamen 84 mensen om het leven. Nog zeker 52 gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de doden bevonden zich tien kinderen. In totaal raakten 202 mensen gewond.

Nog achttien gewonden verkeren in levensgevaar, onder wie een kind, meldde de minister van Volksgezondheid, Marisol Touraine zondag.

Video: Vrachtwagen rijdt in op publiek in Nice