Urenlange politie-actie in Brussel ten einde na vals alarm

Een grootschalige politie-actie in het centrum Brussel is na drieënhalf uur ten einde gekomen. De politie hield een man, die onder zijn winterjas elektrische draden had hangen, lang onder schot, maar achteraf bleek het vals alarm.

Persbureau Belga meldt dat de verdachte man, mogelijk een student, "golven en stralingen" bestudeerde in de stad. Hij is meegenomen voor verhoor. 

Rondom het Muntplein werden enkele straten en de bibliotheek ontruimd. Er was veel politie aanwezig. Ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) was aanwezig op het plein, meldden ooggetuigen op Twitter. 

Veiligheidszone

Volgens De Redactie werd de persoon door een bewaker van een beveiligingsfirma opgemerkt, waarna hij alarm sloeg. Daarna is een veiligheidszone ingesteld, aldus een politiewoordvoerster tegen zender VTM.

Op foto's is te zien hoe twee agenten met getrokken wapens in de richting van een man wijzen.

Het Muntplein ligt in het centrum van Brussel en is een drukbezochte plek. Ook het openbaar vervoer in de omgeving werd een tijd stilgelegd.

Waterloo

In Waterloo is woensdagmiddag de supermarkt Carrefour ontruimd. VTM meldt dat er een verdacht pakket is aangetroffen. De Belgische EOD is inmiddels aanwezig.

Video: Veel politie in Brusselse wijk na melding verdacht persoon

Lees meer over:
Tip de redactie