Wikileaks publiceert duizenden e-mails van Erdogans AK-partij

Wikileaks heeft bijna driehonderdduizend gelekte e-mails gepubliceerd van de AK-partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. 

De klokkenluiderssite zei het materiaal een week voor de mislukte staatsgreep te hebben ontvangen. Het is niet duidelijk wat precies in de e-mails staat.

De website besloot dinsdagavond laat de e-mails naar eigen zeggen vroegtijdig te publiceren vanwege de 'zuiveringen' van de Turkse regering die volgden op de verijdelde coup.

Degene die de mails aanleverde zou geen banden hebben met de ''elementen achter de staatsgreep of een rivaliserende politieke partij of staat''.

Cyberaanvallen

Wikileaks verklaarde in de aanloop naar de publicatie herhaaldelijk het doelwit te zijn geweest van cyberaanvallen. Het is nog onduidelijk wie daar achter zit. 

De klokkenluiderssite zei eerder dat de timing van de aanvallen deed vermoeden dat bondgenoten van de Turkse regering verantwoordelijk waren. Na de publicatie van de mails is de site in Turkije geblokkeerd, aldus een verklaring van de Turkse regering. 

Lees meer over:
Tip de redactie