Aanvaller in Duitse trein wilde dood vriend in Afghanistan wreken

De 17-jarige Afghaan die dinsdagochtend in een trein nabij het Duitse Würzburg vijf mensen met een bijl en een mes verwondde, wilde vermoedelijk wraak nemen voor de dood van een vriend in Afghanistan.

Dat zegt de officier van justitie Erik Ohlenschlager. Hij zou daar zaterdag over hebben gehoord.

Hij schrijft in een afscheidsbrief dat hij handelde met de wil te vernietigen. In de brief heeft hij het over de daden van de ongelovigen. Hij wil dat zijn vader bidt dat hij zich kan wreken en dat hij in de hemel komt.

Nadat de jongen over de dood van zijn vriend hoorde, heeft hij zeer veel getelefoneerd. Met wie en waarover trekt de politie nog na. Hij wilde na het vernemen over de dood van zijn vriend per se doden, zo blijkt volgens het Openbaar Ministerie in Beieren uit het schrijven dat de dader heeft achtergelaten. De Afghaan kwam op 30 juni vorig jaar naar Duitsland.

Video: Politie onderzoekt Duitse trein na aanval

IS

De Duitse politie vond eerder een zelfgemaakte vlag van Islamitische Staat (IS) in de kamer van de tiener. 

Er zijn volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren geen aanwijzingen dat de tiener banden had met islamitische terreurnetwerken. Hij reageerde daarmee op de claim van IS dat de jongen een van haar strijders was.

Lees meer over:
Tip de redactie