Alle slachtoffers aanslag Nice geïdentificeerd

Alle 84 slachtoffers van de aanslag met een vrachtwagen op Promenade des Anglais in Nice zijn officieel geïdentificeerd. Dat heeft de openbaar aanklager dinsdag verklaard. 

De identificatie duurde volgens de aanklager lang omdat niet alle slachtoffers identificatie bij zich hadden. Daarnaast moesten er vanuit het buitenland gegevens worden verzameld of familieleden worden ingevlogen om te helpen bij de identificatie omdat er ook toeristen betrokken waren, zo lichtte de aanklager toe op zender Europe1.

Bij de aanslag in Nice kwamen 84 mensen om het leven. Nog zeker 52 gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de doden bevonden zich tien kinderen. In totaal raakten 202 mensen gewond.

De politie heeft de afgelopen dagen meerdere mensen opgepakt die mogelijk meer uitleg kunnen geven over het motief van de dader, de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Volgens de Franse openbaar aanklager had hij geen directe banden met Islamistische Staat (IS), maar verdiepte de man zich wel in de propaganda van IS. 

Vrienden en familieleden van de man vertelden eerder al aan persbureau Reuters dat Bouhlel tot voor kort geen enkele interesse had in religie. Hij dronk alcohol en at varkensvlees, iets wat niet past in de regels van de islam.

Video: Slachtoffers aanslag Nice herdacht op de boulevard

Lees meer over:
Tip de redactie