Een jongen heeft maandagavond in een trein in de buurt van het Duitse Würzburg vier mensen verwond met een mes en een bijl. De dader is in een vluchtpoging doodgeschoten door de politie.

Volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, gaat het om een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan.

Een woordvoerder van de politie maakte bekend dat drie inzittenden er ernstig aan toe zijn, een ander raakte lichtgewond. De overige veertien reizigers die in de coupés zaten, kwamen met de schrik vrij. 

Slachtoffers

De vier slachtoffers zijn afkomstig uit Hong Kong. Volgens de South China Morning Post gaat het om een echtpaar van 62 en 58 jaar, hun dochter van 27 en haar vriend van 31.

De twee mannen probeerden de aanvaller, die met een bijl en een mes op hen af kwam, af te weren. De zeventienjarige zoon van het gezin bleef ongedeerd, schreef de krant. Of het toeristen waren, is niet bekend.

De dader viel de passagiers aan op het traject tussen Würzburg en Heidingsfeld, in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren. Het motief voor de aanval is nog niet duidelijk.

Video: Gewonden na aanval met bijl en mes in Duitse trein

Gewonden na aanval met bijl en mes in Duitse trein
Gewonden na aanval met bijl en mes in Duitse trein

Doodgeschoten

Volgens de woordvoerder wist de dader het treintoestel te ontvluchten. Een speciale eenheid van de politie, die toevallig in de buurt was, zette de achtervolging in. Inmiddels waren er ook hulpdiensten gearriveerd. De jongen viel ook hen vervolgens aan en werd daarop door de speciale eenheid doodgeschoten.

De politie gaat ervan uit dat de jongen in z'n eentje handelde. Hij zou enige tijd in een asielzoekerscentrum in de omgeving van Würzburg hebben gewoond en recent zijn overgeplaatst naar een pleegfamilie.