De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft "alle patriottische burgers" opgeroepen om reservist te worden bij de Franse landmacht.

De militaire reserve bestaat in Frankrijk uit 12.000 vrijwilligers met of zonder militaire ervaring. Ook enkele oud-militairen maken deel uit van de eenheid.

De Franse president Francois Hollande zei vrijdag al een beroep te gaan doen op de reservisten om de politie te ondersteunen.

Video: Franse burgers opgeroepen om zich aan te sluiten bij reservisten

Franse burgers opgeroepen om zich aan te sluiten bij reservisten
Franse burgers opgeroepen om zich aan te sluiten bij reservisten

Aanslag

De aanslag in Nice afgelopen donderdag was de derde grote aanslag in bijna anderhalf jaar tijd in Frankrijk. 84 mensen kwamen om het leven. Nog zeker 52 gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

De Franse regering kreeg na de aanslag in Nice opnieuw de kritiek te weinig te doen om aanslagen te voorkomen. Cazeneuve zei zaterdag dat de aanwezigheid van veiligheidstroepen in heel Frankrijk zal worden vergroot.

Op dit moment zijn 53.000 politieagenten, 36.000 paramilitairen en 10.000 soldaten ingezet om de Franse bevolking te beschermen.

Opengesteld

De Promenade des Anglais in Nice wordt maandagmiddag weer in zijn geheel opengesteld voor publiek, meldt het gemeentebestuur zaterdag.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de vele slachtoffers wordt het traject van ongeveer een kilometer dat nu nog is afgesloten, vrijgegeven voor het verkeer. Voetgangers konden zaterdagmiddag al weer langs de rampplek aan zee.