Canadese tenor tijdelijk op non-actief gesteld na wijziging volkslied

Een Canadese tenor is tijdelijk op non-actief gesteld, nadat hij aan het begin van een sportwedstrijd in de Verenigde Staten een eigen versie van het Canadese volkslied had gezongen. 

De tenor uit British Columbia, Remigio Pereira, had de eer O Canada ten gehore te brengen aan het begin van een internationale honkbalwedstrijd in het Californische San Diego.

Het kwartet van The Tenors ging volgens Canadese media eenstemmig van start, maar in het midden van het volkslied schalde Pereira ''we zij allemaal broeders en zusters en alle levens doen er toe''.

Hij hield daarbij een bord omhoog met de tekst 'All Lives Matter' (alle levens doen ertoe). Pereira's variatie op de officiële tekst (Met vurige harten zien we u rijzen, het ware sterke vrije Noorden) werd niet gewaardeerd.

Bekijk het optreden van The Tenors met het gewijzigde volkslied:

Excuses

The Tenors hebben via Twitter hun excuses aangeboden voor het gedrag van hun tenor. "De andere leden van het koor zijn geschokt en beschaamd door de actie. Het was een extreem egoïstische daad en hij is tijdelijk op non-actief gesteld."

De slogan 'All Lives Matter' wordt in de VS gezien als een afwijzing van de afro-Amerikaanse activisten die zich met de spreuk 'Black Lives Matter' tegen politiegeweld tegen zwarten keren.

Lees meer over:
Tip de redactie