Zwarte doos van verongelukte trein Italië gevonden

De zwarte doos van een van de treinen die betrokken was bij het Italiaanse treinongeluk is dinsdagavond gevonden. Het dodental is inmiddels gestegen naar 27. 

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa raakten zeker vijftig mensen gewond, van wie er zes in kritieke toestand verkeren. Naar de tweede zwarte doos wordt nog gezocht. 

Het ongeluk deed zich dinsdagochtend kort na 11.00 uur voor tussen Corato en Andria. Op het traject rijden treinen over een enkel spoor.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en wisten de overlevenden uit de trein te halen. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een kind levend onder het puin vandaan gehaald.

Video: Tientallen doden en gewonden bij treinongeluk in Italië

Studenten

Beide treinen waren vier wagons lang. De slachtoffers bevonden zich volgens Italiaanse media in de eerste twee wagons van beide treinen, waar veel studenten in zaten.

Onderzoekers zeggen volgens Italiaanse media dat er mogelijk sprake is van een menselijke fout. Eén van de treinen had moeten wachten op een groen sein voordat het spoor bereden mocht worden. De zwarte doos kan hier mogelijk meer duidelijkheid over bieden.

Lees meer over:
Tip de redactie