25 doden en tientallen gewonden bij treinbotsing Italië

In het zuiden van Italië zijn dinsdag twee treinen op elkaar gebotst. Daarbij zijn zeker 25 doden en meer dan vijftig gewonden gevallen.

Volgens de krant La Repubblica zijn zeven gewonden er slecht aan toe. Er is een veldhospitaal gecreëerd in de buurt om de mensen met lichte verwondingen te kunnen helpen.

De Italiaanse zender TGLA7 meldt dat een machinist en een landarbeider overleden toen ze werden getroffen door een wrakstuk van de trein. Het dodenaantal kan nog verder oplopen.

Het ongeluk deed zich kort na 11.00 uur voor tussen Corato en Andria. Op het traject rijden treinen over een enkel spoor. Hulpdiensten uit Bari en Barletta zijn toegesneld en proberen reizigers uit de ravage te halen.

Beide treinen waren vier wagons lang. De slachtoffers bevinden zich volgens Italiaanse media in de eerste twee wagons van beide treinen, waar veel studenten in zaten.

Verdriet

De Italiaanse premier Matteo Renzi noemt de botsing in een eerste reactie "een moment van verdriet" en pleit voor een onderzoek tot duidelijk is wat de oorzaak is, zo schrijft persbureau AP. 

Onderzoekers zeggen volgens Italiaanse media dat er mogelijk sprake is van een menselijke fout. Eén van de treinen had moeten wachten op een groen sein voordat het spoor bereden mocht worden. 

Video: Eerste beelden na treinongeluk Italië

Lees meer over:
Tip de redactie