De Amerikaanse president Barack Obama is ontdaan over het bloedbad in Dallas waarbij vijf politiemensen omkwamen en zeven agenten en twee burgers gewond raakten. 

De daad vervult hem met afschuw, zei hij. Hij sprak van een ''kwaadaardige en berekenende'' aanval op de politie.

Obama reageerde vrijdagochtend op het drama vanuit de Poolse hoofdstad Warschau, waar hij aanwezig is op de NAVO-top. De president zegde de autoriteiten in de Texaanse stad zijn volledige steun toe bij de afwikkeling van de ''immense tragedie''. Hij wordt permanent op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de schietpartij.

Video: Obama reageert op doden bij protest in Dallas

Obama reageert op doden bij protest in Dallas
Obama reageert op doden bij protest in Dallas

Bloedbad Dallas

''We weten dat als mensen krachtige wapens gebruiken de aanvallen nog dodelijker en tragischer worden'', aldus Obama. Hij kondigde aan het debat over wapenbezit de komende dagen weer aan te zwengelen.

EU-leiders en NAVO-chef Jens Stoltenberg zeiden mee leven met de Amerikanen en brachten hun condoleances over aan de families van de getroffenen.

EU

EU-leiders en NAVO-chef Jens Stoltenberg, ook aanwezig in Warschau, zeiden mee te leven met de Amerikanen en brachten hun condoleances over aan de families van de getroffenen.