Tijdens een demonstratie tegen politiegeweld zijn donderdag in Dallas zeker vijf agenten doodgeschoten. Zes anderen raakten gewond van wie er een in kritieke toestand verkeert.

Eerder was er sprake van vier doden. Een vijfde agent is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Volgens David Brown, commissaris van de politie in Dallas, zijn de agenten waarschijnlijk neergeschoten door twee sluipschutters.

Er raakte ook een persoon gewond die niet bij de politie in dienst is.

Garage

Een verdachte die al geruime tijd bij een garage in Dallas is omsingeld is uitgeschakeld. De politie en de man waren geruime tijd in een vuurgevecht verwikkeld.

De persoon zou hebben geschreeuwd dat er meer agenten zullen worden neergeschoten. Ook zouden er volgens hem bommen verstopt zijn door heel de stad.

De man zou zelfmoord hebben gepleegd.

Aangehouden

Er zijn tot nu toe drie verdachten aangehouden. Een persoon meldde zichzelf bij de politie nadat er foto's van hem waren verspreid. Hij is niet langer verdacht en weer vrijgelaten.

Twee personen worden ondervraagd door de politie nadat ze zijn aangehouden op de snelweg. Een agent zag een van de inzittenden een gecamoufleerde tas achterin zijn auto leggen en met hoge snelheid wegrijden. 

Pakketje

In de buurt van de schietpartij werd een verdacht pakketje gevonden dat is onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst.

Ook in de rest van het centrum van de stad is er intensief gezocht naar mogelijke explosieven.

Minnesota

De demonstratie tegen politiegeweld in de stad in Texas werd georganiseerd  naar aanleiding van twee incidenten waarbij twee donkere mannen omkwamen nadat ze werden neergeschoten door de politie.

Een man werd woensdagavond neergeschoten door een agent bij een verkeerscontrole in de Amerikaanse staat Minnesota. De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het tweede slachtoffer kwam om in Louisiana. De 37-jarige Alton Sterling werd dinsdag (lokale tijd) in de stad Baton Rouge vlak voor een winkel door twee agenten met verschillende schoten in zijn borst en rug gedood.

Video: Chaos tijdens schietpartij bij protest politiegeweld in Amerika

Betogers tegen politiegeweld Dallas opgeschrikt door schietpartij
Betogers tegen politiegeweld Dallas opgeschrikt door schietpartij