In de Amerikaanse staat Louisiana zijn protesten uitgebroken nadat op internet een video circuleerde waarin te zien is hoe twee blanke politieagenten een donkere verdachte doodschieten.

Dat berichten verschillende buitenlandse media. 

De 37-jarige Alton Sterling werd dinsdag (lokale tijd) in de stad Baton Rouge vlak voor een winkel door verschillende schoten in zijn borst en rug gedood, vertelt de lijkschouwer van Baton Rouge aan The Guardian.

Video: Amerikaanse politie schiet Sterling van dichtbij dood

Anoniem telefoontje

Politiemannen kwamen af op een anoniem telefoontje waarin werd gezegd dat een man met een rood shirt iemand zou hebben bedreigd met een vuurwapen. Eenmaal aangekomen op de plek waar de man stond, grepen de agenten in. 

Ooggetuige Abdul Muflahi vertelt aan het plaatselijke tv-station dat de man door de agenten met een taser tegen de grond werd gewerkt. Er volgt een worsteling met de man, waarna een van de agenten de man doodschiet. De man zou op dat moment geen wapen in zijn hand hebben gehad, maar volgens Muflahi werd later wel een wapen bij de man uit zijn zak gehaald.

Opnieuw protest

Nadat het filmpje op Twitter verscheen, zijn zo’n 200 protestanten in Baton Rouge met spandoeken de straten op gegaan. "Black Lives Matter" en "No justice, no peace" hebben ze op de spandoeken staan. 

Het is niet voor de eerste keer dat er wordt geprotesteerd. Het doodschieten van Afro-Amerikaanse verdachten heeft in de Verenigde Staten in de afgelopen maanden herhaaldelijk geleid tot grote betogingen en onlusten.