Op de geborgen voicerecorder van de in mei van dit jaar neergestorte vlucht MS804 van EgyptAir, is te horen dat er gesproken wordt over een brand aan boord van het toestel. 

Uit de gegevens zou op te maken zijn dat er geprobeerd wordt een brand aan boord van het toestel te blussen, laten bronnen rondom het onderzoeksteam weten. 

Eerder onderzoek wees al uit dat er rook was gedetecteerd op het toilet van het toestel. Ook was er rook in het gedeelte waar de elektronica zich bevond. De huidige bevindingen liggen volgens de onderzoekscommissie in lijn met deze eerdere conclusies. 

Uit de wrakstukken van het voorste deel van het toestel wisten de onderzoekers eerder ook al op te maken dat de temperatuur daar het hoogste was tijdens het neerstorten.

Oorzaak

De oorzaak van de crash is echter nog altijd onduidelijk. De onderzoekscommissie houdt dan ook alle opties open in het onderzoek naar de oorzaak van de crash. 

De Airbus A320 stortte op 19 mei tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro met 66 mensen aan boord in de Middellandse Zee. De piloten maakten geen melding van problemen voor het vliegtuig van de radarschermen verdween.

Video: Wrakstukken gecrasht toestel Egyptair gevonden

Wrakstukken gecrasht toestel Egyptair gevonden
Wrakstukken gecrasht toestel Egyptair gevonden