De overstroming van de Chinese rivier Yangtze de afgelopen dagen heeft aan veel mensen het leven gekost. In totaal 110 mensen zijn dood of vermist. Naar schatting zestien miljoen mensen ondervinden hinder doordat de rivier ver buiten zijn oevers treedt, zo schrijft The Beijing News.

Dezelfde krant maakt dinsdag melding van minstens 186 doden in het zuiden van China, dat wordt geteisterd door hevige moessonbuien. Ondergelopen spoorwegen, verkeerswegen, een ingestorte fabriek en ongeveer 56.000 huizen waarvan de bewoners zijn geëvacueerd, zijn het gevolg.

De krant drukt een foto af van een sportstadion dat als een enorme bak water minstens een halve meter is ondergelopen. De overheid schat de schade op omgerekend 7 miljard euro.

De Yangtze is de langste rivier van China (bijna 6400 kilometer). Hij is de voorbije dagen gevoed door extreem zware regens. Het grote Taihumeer bij Sjanghai heeft het hoogste niveau sinds 1954 bereikt. Er is echter in het stroomgebied meer schade te verwachten. Meteorologen hebben voor vrijdag de komst van een tyfoon voorspeld.