De politie in Bangladesh jaagt op zes handlangers van de terroristen die vorige week twintig mensen, bijna allemaal buitenlanders, vermoordden in een restaurant in Dhaka. 

Het zou gaan om leden van de Jama'atul Mujahideen Bangladesh (JMB), een verboden islamistische groep die trouw heeft gezworen aan de terreurgroep Islamitische Staat.

De politie denkt dat onder de zes gezochte leden de opdrachtgevers zijn van de aanslag. De politie ondervraagt meer dan 130 leden van de JMB die al gevangen zitten, in de hoop aanwijzingen te krijgen. "Er zijn geen aanwijzingen voor verbindingen naar het buitenland", zei een bij het onderzoek betrokken politieman, Saiful Islam.

De politie is ook begonnen familieleden van de gedode terroristen te ondervragen. Zeker drie van hen kwamen uit welgestelde gezinnen en hadden een opleiding op elitescholen gevolgd. De politie zei zaterdag dat vijf van de terroristen bij haar bekend waren en dat zij geprobeerd had hen eerder te arresteren.

Gijzelaar

De Bengalese politie vermoedt dat zij bij de beëindiging van de gijzeling in een restaurant in Dhaka een van de gijzelaars heeft doodgeschoten, in de veronderstelling dat het een terrorist was.

Het gaat om Saiful Islam Chowkidar, een pizzabakker van Holey Artisan restaurant. Hij was een van de zes mannen die werden gedood toen de politie het restaurant na een twaalf uur durende belegering bestormde, zei een bij het onderzoek betrokken politieman, Saiful Islam.