Een schip dat door de Egyptische autoriteiten was ingezet, heeft stoffelijke resten uit het ramptoestel van EgyptAir in de Middellandse Zee gevonden en meegenomen. De lichaamsresten waren al eerder gelocaliseerd.

Het schip John Lethbridge is de haven van Alexandrië binnengevaren om de stoffelijke resten over te dragen aan het team dat onderzoek doet naar de crash van het toestel.

De onderzoekscommissie meldde zondag dat het schip daarna weer terugvaart naar de plek waar het vliegtuig in zee is gestort om te kijken of er nog meer stoffelijke resten liggen.

Het Egyptische toestel stortte in mei met 66 mensen aan boord in zee tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. De piloten maakten geen melding van problemen voordat het vliegtuig van de radarschermen verdween.

Zwarte doos

Egyptische onderzoekers zijn druk met het onderzoeken van de informatie die zij van de zwarte doos van vlucht MS804 van EgyptAir hebben gehaald. De stemopnames van de piloten zijn vermoedelijk nog te beluisteren, denkt de commissie die de crash onderzoekt.

Mogelijk kunnen de gesprekken tussen de piloten meer duidelijkheid scheppen over de reden waarom de vlucht neerstortte in de Middellandse Zee.

Rookalarm

Het onderzoek wordt geleid door het Egyptische ministerie van Burgerluchtvaart. Eerder bleek al uit vluchtgegevens dat vlak voor het neerstorten een rookalarm afging. De oorzaak van de rookontwikkeling is echter nog niet bekend.

De openbaar aanklager in Parijs is maandag een strafrechtelijk onderzoek begonnen in verband met de crash van vlucht MS804 van EgyptAir vorige maand. De aanklager denkt op dit moment niet aan terrorisme.

Video: wrakstukken toestel gevonden

Wrakstukken gecrasht toestel Egyptair gevonden
Wrakstukken gecrasht toestel Egyptair gevonden