Een rechtbank in Ankara heeft zondag besloten dat dertien IS-militanten die zijn aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen op het vliegveld van Istanbul vast blijven zitten.

Zij komen in elk geval niet vrij zolang het onderzoek en de rechtszaak duren, meldt het persbureau Dogan. Onder hen bevinden zich drie buitenlanders.

De Turkse autoriteiten hebben de afgelopen dagen in totaal 27 mensen opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag op de luchthaven Atatürk afgelopen dinsdag. Veel meer informatie over de aanhoudingen zijn nog niet bekend, omdat het de politiediensten is verboden over het onderzoek te spreken.

Bij de aanslag op de luchthaven kwamen 45 mensen om het leven en raakten meer dan tweehonderd mensen gewond. Drie terroristen schoten met kalasjnikovs, waarna ze zichzelf opbliezen met bomgordels.

Turkse leger

Het Turkse leger heeft dit weekeinde zeker elf strijders van de terreurgroep IS gedood. De Turkse krant Hürriyet meldde zondag dat de gevechten plaatshadden in het grensgebied van Turkije met het noorden van Syrië.

De Turken bestookten met artillerievuur en raketwerpers zeker twintig IS-doelen. Daaronder waren ook wapendepots van IS.