Overstromingen door hevige regenval hebben in het noorden van Pakistan aan ten minste 28 mensen het leven gekost. Dat hebben de autoriteiten zondag bevestigd.

Tien slachtoffers werden door het kolkende water verrast terwijl ze in een moskee aan het bidden waren. Een aantal lichamen kon nog niet worden geborgen; 21 gelovigen raakten gewond.

Het district Chitral, niet ver van de grens met Afghanistan, werd het ergst getroffen. Het begon daar zaterdag al te plenzen en dat ging de hele nacht door.

Een lokale bestuurder verwacht dat er nog meer doden te betreuren zijn. Het is niet duidelijk hoeveel mensen worden vermist. Reddingswerkers zijn nog op weg naar een wat afgelegen, bergachtige streek.

India

Ook in het noorden van India hield de moesson huis tijdens het weekeinde. In de deelstaat Uttarakhand zorgde de zondvloed voor aardverschuivingen. Een woordvoerder van het ministerie meldde zondag achttien doden, de meesten in de stad Pithoragarh.

Ook het naburige Chamoli heeft ernstig te lijden gehad. Gezien het aantal vermisten wordt gevreesd dat het dodental in de streek oploopt tot boven de veertig. Bovendien is het gevaar dat meer rivieren buiten hun oevers treden allesbehalve geweken.