Opnieuw is er een brute moord gepleegd in Bangladesh. Een hindoepriester is voor een tempel doodgestoken door nog onbekende daders.

"Hij was bezig om het ochtendgebed voor te bereiden. Drie jonge mensen kwamen op een motor met kapmessen en vermoorden de priester", aldus een autoriteit.

Bangladesh kampt de afgelopen maanden met een groot aantal aanslagen op seculiere, liberale en atheïstische activisten en leden van islamitische minderheden. Van de 160 miljoen inwoners in Bangladesh is bijna 90 procent moslim. 

Ook mensen van andere groepen waren soms het slachtoffer. In april kwamen bijvoorbeeld nog twee prominente homo-activisten, een student en een hoogleraar om het leven. Half mei werden daarnaast een dorpsdokter en een universitair docent aangevallen met kapmessen.

In juni pakte de politie van Bangladesh nog duizend mensen op wegens verdenking van de moorden. Onder de arrestanten zaten 85 militanten.

De aanslagen worden veelal opgeëist door Islamitische Staat, maar de regering spreekt juist van "terrorisme op eigen bodem".