Veroordeelde uit podcast-hit Serial krijgt nieuw proces

Adnan Syed, de veroordeelde man die bekendheid kreeg dankzij de podcast-serie Serial, krijgt een nieuw proces. Een rechter heeft geoordeeld dat hij dit verdient omdat een expert van telefoontorens in het vorige proces niet gehoord is.

De expert zou kunnen aantonen dat de informatie over de mobiele telefoon van Syed, die zou bewijzen dat hij op de locatie was waar het lichaam van zijn voormalige vriendin was begraven, niet klopt. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De nu 35-jarige Syed werd in 1999 veroordeeld voor de moord op zijn ex Hae Min Lee. Hij zou het lijk hebben begraven in een park in Baltimore. Syed werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, maar bleef altijd volhouden dat hij onschuldig was.

De zaak kreeg vorige jaar wereldwijd veel aandacht door de podcast-reeks Serial. Net zoals in de Netflix-documentaireserie Making a Murderer, over een autohandelaar uit Wisconsin die is veroordeeld voor de moord op een fotografe, zetten de makers veel vraagtekens bij de gang van zaken rond de rechtszaak.

De podcast werd een groot succes en werd 80 miljoen keer gedownload.

Tip de redactie