Melding schutter luchtmachtbasis VS was een vergissing

Er is geen schutter aangetroffen op de Amerikaanse luchtmachtbasis Joint Base Andrews in Maryland. Het bleek om een vergissing te gaan. 

De basis is vrijgegeven.

De basis meldt op Twitter dat er een oefening zou plaatsvinden toen er aan de andere kant van de basis bij het ziekenhuis melding werd gemaakt van een mogelijke schutter. Bij een standaardcontrole van het gebouw deed zich naar eigen zeggen een "misidentificatie" voor waarop er alarm werd geslagen. 

Vanwege de serieuze aard van dit bericht werden alle voorzorgsmaatregelen getroffen die nodig zijn en is het personeel in veiligheid gebracht.

Beveiligingspersoneel was snel aanwezig en de medewerkers werden geëvacueerd uit het gebouw. Er werd geconstateerd dat er geen schutter was.

Video: Beveiligingsdiensten in actie op de luchtmachtbasis

Oefening

De oefening die stond gepland was toevalligerwijs een situatie hoe men moest reageren op een schutter op de basis.

Een van de commandenten zegt opgelucht te zijn dat het hier om een vergissing ging en dat iedereen naar behoren heeft gereageerd.

Op de Amerikaanse luchtmachtbasis staat ook het vliegtuig van de Amerikaanse president, de Air Force One.

dat er donderdag zou worden geoefend met een situatie met een schutter op de basis, toen het bericht binnenkwam dat er daadwerkelijk iemand zou hebben geschoten.

Lees meer over:
Tip de redactie