Tientallen doden bij aanslag op pas afgestudeerde agenten in Kabul

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn donderdag mogelijk veertig net afgestudeerde agenten om het leven gekomen.

Twee bommen ontploften bij drie bussen die de agenten vervoerden na een examenceremonie aan de rand van de stad. Volgens BBC zijn er vele gewonden.

Onder militaire begeleiding reden de bussen van de provincie Wardak naar Kabul. Volgens een voorlopig onderzoek werd de aanslag door twee zelfmoordterroristen uitgevoerd.

De aanslag is inmiddels opgeëist door de Taliban en volgt een week na een aanval op een bus die aan veertien mensen het leven kostte. Onder de slachtoffers waren ook Nepalezen die als beveiligers werkten op de Canadese ambassade.

Nieuwe aanslagen

Onlangs maakten de Taliban duidelijk dat zij onder hun nieuwe leider, Mullah Haibatullah Akhundzada, doorgaan met aanslagen op de door het Westen gesteunde regering. Hun vorige leider, Mullah Akhtar Mansour, werd eerder dit jaar gedood bij een Amerikaanse droneaanval.

De NAVO vergadert volgende week in Warschau onder meer over de vraag of de steun aan de Afghaanse regering in stand moet worden gehouden.

Lees meer over:
Tip de redactie