De islamitische terreurgroep al-Shabaab heeft zaterdag een aanslag gepleegd op een hotel in het centrum van Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. Daarbij zijn minstens vijftien doden gevallen.

Nog eens 25 mensen raakten gewond. Al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

Een van de terroristen blies zich voor het hotel in een auto op, daarna bestormden anderen het gebouw. Tijdens de bestorming waren nog minstens twee kleinere explosies te horen, vermoedelijk van handgranaten. De politie wist veel gasten via een achterdeur van het hotel te helpen ontsnappen.

Militanten van de terreurorganisatie gijzelden urenlang gasten van het hotel. Uiteindelijk wist de politie de terroristen te overmeesteren en een einde te maken aan de belegering.

Twee militanten werden daarbij gedood. "De aanval is voorbij, maar we kammen het hele hotel uit op zoek naar mogelijke militanten die zich verstoppen", aldus de lokale politie.

Ramadan

Al-Shabaab pleegt geregeld aanslagen in de Somalische hoofdstad. De bedoeling daarvan is de regering, die wordt gesteund door het westen, omver te werpen. De beweging gebruikte de afgelopen jaren de islamitische vastenmaand ramadan wel vaker om aanvallen uit te voeren.

Locatie Mogadishu