De politie heeft donderdagmiddag in een bioscoop in Viernheim, in het zuiden van Duitsland, een gewapende man gedood. Hij zou hebben geschoten en mensen hebben gegijzeld. 

Een woordvoerder van de Duitse politie stelt in gesprek met de Duitse televisiezender N-TV dat niemand gewond is geraakt. Andere Duitse media spreken van lichtgewonden door traangas. De politie zegt tegen Frankfurter Allgemeine dat de situatie nu onder controle is. 

Een gemaskerde man ging volgens Duitse media kort na 15.00 uur de bioscoop binnen. Hij zou een vuurwapen in zijn hand hebben gehad en een patronengordel over zijn schouder hebben gedragen. 

Er zijn geen aanwijzingen voor een terroristische achtergrond; de man maakte een verwarde indruk en handelde vermoedelijk alleen, berichtte het persbureau DPA op basis van bronnen bij de politie.

Video: Man met wapen in Duitse bios

Vier schoten

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat, Peter Beuth, verklaarde dat de man verscheidene mensen in gijzeling had genomen. Beuth zei dat er niet meer dan vier schoten waren gelost en dat behalve de gijzelnemer verder niemand gewond was geraakt.

Viernheim ligt in de deelstaat Hessen, in de omgeving van Mannheim en Heidelberg.