'Franse man die agenten Magnanville doodde kende zijn slachtoffers'

De man die maandagavond een Franse politieagent en zijn vrouw doodde in het Franse Magnanville, kende zijn slachtoffers.

Volgens de krant Libération zou de dader, Larossi Abballa, tegen een interventie-eenheid van de politie RAID geroepen hebben: "Hij is bij mij thuis geweest, en nu kom ik bij hem thuis."

Aballa had toen het echtpaar al gedood en bevond zich in het huis met hun 3-jarige zoontje. Daarop bestormden de agenten het huis en schoten hem dood.

De berichtgeving bevestigt het vermoeden van onderzoekers, die eerder al meldden dat Abdalla een persoonlijk geschil zou hebben met het slachtoffer, Jean-Baptiste de Salvaing. 

Na de moord werd bekend dat de dader uit Mantes-la-Jolie komt, waar Salvaing een tijd voor de politie heeft gewerkt. Het vermoeden bestaat dat de twee elkaar tijdens die periode hebben gekruist. De vrouw van Salvaing werkte bij de plaatselijke politie.

Gijzeling

Maandag was de agent in burger op weg naar huis toen hij rond 20.30 uur in de buurt van zijn woning door Aballa werd belaagd met een mes.

Abballa riep volgens ooggetuigen "Allahuh Akhbar", gijzelde de drie slachtoffers en meldde vervolgens tijdens de onderhandelingen met de politie dat hij handelde namens Islamitische Staat.

Een met IS verbonden persbureau eiste de verantwoordelijkheid kort na de moord op.

Video: Man doodt Franse agent en zijn vrouw na gijzeling in woning 

Lees meer over:
Tip de redactie