Op de bodem van de Middellandse Zee heeft een onderzoeksteam verschillende locaties vastgesteld waar mogelijk wrakstukken liggen van het toestel van EgyptAir.

Met een onderzoeksschip zijn foto’s gemaakt van wat mogelijk wrakstukken zijn. Het gaat waarschijnlijk om stukken van de romp van het toestel.

Leden van het Egyptisch onderzoeksteam aan boord van de duikboot, proberen in kaart te brengen waar de rest van het vliegtuig is gebleven.

Begin juni ontdekten Franse onderzoekers de vermoedelijk locatie van zwarte doos van het toestel al. Maar de twee onderdelen, de recorder met vluchtgegevens en de andere recorder met gesprekken vanuit de cockpit, zijn nog niet van de bodem gehaald.

De informatie uit de zwarte doos is van groot belang omdat nog altijd niet duidelijk is waarom het toestel neerstortte. De tijd begint echter te dringen omdat het signaal dat uitgezonden wordt, naar verwachting eind van deze maand stopt.

Van de radar

In mei verdween het passagiersvliegtuig van EgyptAir met 66 mensen aan boord van de radar. De Airbus A320 met vluchtnummer MS804 was op weg van Parijs naar Caïro.

De Airbus ligt vermoedelijk op een diepte van meer dan drieduizend meter. Om het toestel te vinden zijn al onder meerdere onderzeeërs ingezet.