NRA wil verbod wapenverkoop aan terrorismeverdachte

De Amerikaanse brancheorganisatie National Rifle Association (NRA) wil een verbod op de verkoop van wapens aan mensen die worden verdacht van terrorisme.

Dat heeft de NRA, de organisatie van wapenbezitters en -producenten, woensdag in een verklaring laten weten. 

De organisatie vindt dat de FBI de mensen die in de gaten worden gehouden omdat ze verdacht worden van terrorisme of verdacht worden banden te hebben met terrorisme, eerst moeten worden onderzocht als zij een wapen willen kopen. De verkoop moet dan worden uitgesteld.

Dit zou uiteindelijk moeten resulteren in een definitief verbod als blijkt dat er vast is komen te staan dat de persoon ook daadwerkelijk schuldig is.

De NRA is wel van mening dat wanneer blijkt dat iemand ten onrechte op de lijst staat, de persoon weer in staat moet worden gesteld om wapens te kopen.

Orlando

De verklaring van de NRA volgt op de schietpartij in Orlando waar Omar Mateen zondagochtend rond 2.00 uur 49 mensen dood schoot en 53 anderen gewond raakten. 

Mateen had een wapenvergunning, was bekend bij de FBI en stond op een lijst met IS-sympathisanten. De federale dienst heeft hem twee keer ondervraagd, maar daarna werd het onderzoek naar Mateen gesloten.

Lees meer over:
Tip de redactie