Lichaam van door alligator gegrepen kind gevonden in Orlando

Het lichaam van het 2-jarige kind dat eerder door een alligator het water was getrokken in Walt Disney in Orlando, is door duikers gevonden. Eerder woensdag werd er al vanuit gegaan dat het kind zou zijn overleden.

De politie maakte de vondst van het lichaam woensdagavond bekend. CNN meldde eerder op de dag al dat duikers het lichaam gevonden zouden hebben.

De politie heeft ook gezegd dat het kind afkomstig is uit Nebraska en dat het lichaam van het jongetje dat geborgen is, uit een geheel bestaat.

Er is urenlang naar het kind gezocht in de Seven Seas Lagoon, een meer in het recreatiepark. Een groep van in totaal vijftig personen was bij de zoektocht betrokken.

Voeten in het water

De alligator sleurde het kind het water in in de buurt van een hotel op het Walt Disney World Resort in Florida. Dat gebeurde volgens een lokale sheriff dinsdagavond rond half tien lokale tijd. 

Er was een filmvoorstelling aan de oever van het meer. De alligator sloeg toe toen het kind zijn voeten in het water liet bungelen. De vader probeerde tevergeefs het kind uit de greep van het reptiel te halen.

Sheriff: 'We zijn bezig met een bergingsoperatie'

Wildbeheerders hebben vier alligators gevangen. De gevangen dieren zijn afgemaakt. Disney heeft daarnaast alle stranden in het resort ondertussen gesloten.

Lees meer over:
Tip de redactie