Zeker dertig doden bij busongeval India

In India zijn minstens dertig mensen om het leven gekomen door een busongeval. De nachtbus waarin ze zaten, stortte in een ravijn in de oostelijke deelstaat Meghalaya, aldus de lokale politie woensdag.

De bus was tijdens zware regenval van de weg geraakt en viel 150 meter naar beneden. Volgens de politie zijn vijf mensen levend uit de wrakstukken gehaald, maar hun toestand is kritiek.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van het dorp Sonepur in een afgelegen deel van Meghalaya. Dat en de zeer diepe val maakt het reddingswerk uiterst moeilijk, zei het adjunct-hoofd van de politie in het district. Het aantal slachtoffers kan nog licht stijgen. ''We vermoeden dat 38 tot veertig mensen in de bus zaten.'' Sommige mensen zijn tijdens de val uit het voertuig geslingerd.

India is het land met de meeste verkeersdoden ter wereld. De meest voorkomende oorzaken zijn slechte wegen en voertuigen, overvolle wegen en rijden met te hoge snelheid. Volgens het Indiase ministerie van Verkeer stierven vorig jaar meer dan 146.000 mensen op de Indiase wegen.

Lees meer over:
Tip de redactie