'Man die Franse agent en vrouw doodde filmde aanval'

De man die maandagavond in de Franse plaats Magnanville een politieman en zijn vrouw om het leven bracht, filmde de aanval volgens Franse functionarissen. 

De aanvaller zette een livestream op Facebook, melden verschillende internationale media dinsdag. 

De Franse politie heeft dinsdag twee bekenden van de dader gearresteerd. Dat meldt AFP. Waar ze van worden verdacht is niet duidelijk. Ze worden verhoord.

De agent was in burger en op weg naar huis toen hij rond 20.30 uur in de buurt van zijn woning in Magnanville, ten noordwesten van Parijs, door de man werd belaagd met een mes.

Terroristische daad

De dader nam vervolgens de vrouw, die ook werkte voor de politie, en zoon van de politieman in hun huis in gijzeling. De speciale politie-eenheid RAID maakte rond middernacht een einde aan de gijzeling. In de woning werd het levenloze lichaam van de vrouw van de agent gevonden. Het 3-jarige zoontje van het echtpaar is gered. 

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) stelde al snel dat de aanslag werd uitgevoerd door "een strijder van IS". De Franse autoriteiten beschouwen het als een terroristische daad.

Veroordeeld

Bronnen bij de politie en justitie zeggen dat de dader een 25-jarige man is, die in de gaten werd gehouden door de veiligheidsdiensten nadat hij in 2013 veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het helpen vluchten van islamitische militanten naar Pakistanl.

Hij zou zijn afgeluisterd, maar zonder resultaat. De man had een uitgebreid strafblad met onder meer vermogens- en geweldsdelicten, bericht BFM TV

Video: Hulpdiensten arriveren in Magnanville

Tip de redactie