Frankrijk zet groep Russische hooligans uit na rellen tijdens EK

De Franse autoriteiten wijzen dinsdag Russische hooligans uit die zouden hebben deelgenomen aan de rellen in Marseille tijdens het EK voetbal.

Autoriteiten controleren de identiteit van 29 Russische supporters bij een hotel in de buurt van Marseille, meldt AFP, maar sommigen van hen worden al naar de grens gebracht. De supporters zouden naar Lille willen afreizen, waar Rusland woensdag tegen Slowakije speelt. 

De Russen die worden uitgezet "vormen een gevaar voor de openbare orde", lieten de autoriteiten van het departement Alpes-Maritimes volgens Franse media weten.

Russische hooligans hielden de afgelopen dagen huis in Marseille. Ze gingen meermalen op de vuist met Britse supporters en met Franse jongeren. Zaterdag was in de Zuid-Franse stad de EK-wedstrijd Engeland tegen Rusland. Ook in de dagen voorafgaand aan die wedstrijd onstonden al rellen.

Maandag liet het Franse OM weten 150 Russen verantwoordelijk te houden voor een groot deel van de rellen in Marseille. Slechts twee Russen werden gearresteerd. 

Relschoppers

De Duitse federale politie wil voorkomen dat hooligans naar Parijs gaan voor de wedstrijd Duitsland - Polen komende donderdagavond. Daarom is er volgens een politiewoordvoerder contact opgenomen met collega's in buurlanden om informatie over mogelijke relschoppers uit te wisselen.

Het is de bedoeling dat hooligans die een gevaar voor de openbare orde in de Franse hoofdstad zouden vormen, helemaal niet in Frankrijk aankomen, meldde dinsdag de Rheinische Post.

Niet alleen de grens met Polen en met Frankrijk wordt in de gaten gehouden, maar de komende dagen wordt ook de bewaking van de grens met België en Nederland verscherpt. De wedstrijd Duitsland - Polen geldt als een risico met betrekking tot hooligans.

Video: Russische hooligan draagt Gopro tijdens gevecht in Marseille

Lees meer over:
Tip de redactie