De islamitische terreurgroep Abu Sayyaf heeft in de Filipijnen een tweede Canadese gijzelaar vermoord.

Een militaire bron heeft de dood van de 68-jarige Robert Hall maandag bevestigd, zo meldt Al Jazeera. Hij zou zijn gedood omdat er geen losgeld voor hem is betaald. Abu Sayyaf eiste omgerekend 11,5 miljoen euro voor Hall.

De Canadese regering denkt dat het bericht waar is, liet premier Justin Trudeau in een verklaring weten. Hij zei dat Canadese vertegenwoordigers met de autoriteiten in de Filipijnen samenwerken om de dood van Hall te bevestigen.

Hall werd tegelijkertijd met de Canadees John Ridsel, de Noor Kjartan Sekkingstad en de Filipijn Marties Flor ontvoerd. Abu Sayyaf eist losgeld voor de vrijlating van hun gevangenen.

In april werd de Canadees Ridsel al vermoord door de terreurbeweging. Het hoofd van de 68-jarige man werd aangetroffen op straat in het zuiden van het land. Het hoofd werd volgens inwoners ongeveer vijf uur na het verstrijken van een ultimatum van Abu Sayyaf door twee mannen op een motorfiets gedumpt in een plastic zak.

Video: Canadees Ridsel vraagt 11 mei om hulp

Canadees Ridsel vraagt 11 mei om hulp
Canadees Ridsel vraagt 11 mei om hulp

Wreedheid

Abu Sayyaf is een met al-Qaeda verbonden groep die bekend staat om zijn wreedheid. In november vorig jaar onthoofdde de groep een gijzelaar uit Maleisië op de dag dat de premier van dat land voor een internationale conferentie in de Filipijnse hoofdstad Manilla aankwam.

De groep houdt nog verscheidene andere mensen vast, onder wie de Nederlander Ewold Horn, een Japanner, vier Maleisiërs en veertien opvarenden van een Indonesische sleepboot.