Israël trekt verloven van duizenden Palestijnen in na aanslag Tel Aviv

Israël heeft alle reisvergunningen van Palestijnen die ter gelegenheid van de ramadan familie wilden bezoeken ingetrokken. 

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Avigdor Lieberman hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om 83.000 verloven aan Palestijnen die familie in Israël wilden bezoeken. Daarnaast zijn de verloven ingetrokken voor bewoners van de Gazastrook om op de Tempelberg te bidden, meldt de Israëlische krant Haaretz.

De maatregel komt na de dodelijke schietpartij in Tel Aviv woensdag. Daarbij zijn vier doden en meerdere gewonden gevallen. Twee schutters zijn aangehouden.

Aanslag

Israëlische autoriteiten concludeerden woensdag dat het om een terroristische aanslag gaat. De daders komen uit een dorp op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Hebron.

De Palestijnse Autoriteit heeft nog niet gereageerd op de schietpartij, aldus de BBC.

Volgens de BBC is het de dodelijkste aanslag in maanden. Sinds oktober zijn 33 Israëli's omgekomen en meer dan tweehonderd Palestijnen, volgens Israël voornamelijk aanslagplegers.

Netanyahu kondigde in een verklaring "een intensieve actie van politie, leger en andere veiligheidsdiensten" aan om de medeplichtigen te pakken en verdere aanvallen te voorkomen. Het leger kondigde donderdag aan twee extra bataljons te stationeren op de Westelijke Jordaanoever. 

Video: Arrestatie aanslagpleger Tel Aviv

Lees meer over:
Tip de redactie