'Terreurgroep al-Shabaab doodt 43 Ethiopische militairen'

De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft naar eigen zeggen 43 militairen gedood bij een aanval op een Ethiopische legerbasis. De Afrikaanse Unie stelt dat 110 militanten van al-Shabaab werden gedood. 

De claim van al-Shabaab wordt door de Afrikaanse Unie tegengesproken. 

Militanten van al-Shabaab drongen de militaire basis binnen door met een bomauto de toegangspoort te rammen, schrijft de lokale Standard Digital donderdag. De basis ligt zo'n 300 kilometer ten noorden van de Somalische hoofdstad Mogadishu.

De aanval begon even voor zonsopgang. Omwonenden maakten melding van een hevige explosie bij de basis. Kort daarop braken vuurgevechten uit die zeker een uur aanhielden.

Op de basis zijn Ethiopische militairen gestationeerd die voor de vredesmissie AMISOM van de Afrikaanse Unie zijn ingezet. De vredesmissie is bedoeld om stabiliteit in Somalië te brengen en terreurgroepen te bestrijden.

Doden

Al-Shabaab beweert 43 militairen te hebben gedood. De groep heeft in het verleden dodentallen van aanvallen sterk overdreven, terwijl de Somalische autoriteiten vaak minder doden melden dan er daadwerkelijk gevallen zijn.

De beweging liet weten dat ook een aantal eigen strijders is omgekomen.

Lees meer over:
Tip de redactie