Tsjaad stuurt militairen naar Niger voor tegenaanval op Boko Haram

Tsjaad stuurt tweeduizend militairen naar buurland Niger om deel te nemen aan een tegenaanval op Boko Haram. De terreurbeweging uit Nigeria nam afgelopen weekeinde het stadje Bosso in. 

Zo'n vijftigduizend mensen zijn hierdoor ontheemd geraakt. Volgens bronnen bij het Tsjadische leger zijn de militairen dinsdag in Niger aangekomen en zijn ze inmiddels onderweg naar Bosso.

De militairen hebben tanks bij zich en zullen zich onderweg naar Bosso bij een troepenmacht uit Nigeria voegen, aldus een van de bronnen.

De verovering van Bosso door Boko Haram kostte zaterdag aan dertig militairen het leven. Het Nigerese leger wist dezelfde dag nog de controle over Bosso te heroveren, maar een dag later werden de militairen weer verdreven door Boko Haram.

Tsjaad is een van de buurlanden van Nigeria die helpt de terreurbeweging te bestrijden. Ook Niger en Kameroen maken deel uit van de coalitie.

Boko Haram heeft zijn wortels in de deelstaat Borno, in het noordoosten van Nigeria. Duizenden mensen zijn door het geweld om het leven gekomen en 2,1 miljoen mensen zijn ontheemd geraakt.

Lees meer over:
Tip de redactie