Noodweer dinsdagavond in België heeft voor veel overlast gezorgd. Metrostations en straten kwamen onder water te staan in Brussel en ook heeft de luchthaven in de hoofdstad te maken met veel vertragingen.

Dat schrijven Belgische media dinsdag.

De metrostations Erasmus, Delta en Schuman waren ondergelopen. Rond 19.30 uur waren de metrostations weer toegankelijk voor het publiek. Op sociale media zijn foto's te zien van mensen die met hun schoenen in hun handen door het water liepen.

Voor heel het land behalve de kust geldt de rest van de dag code oranje. De bevolking moet niet alleen rekening houden met zware regenval, maar ook met hagelstenen tot drie centimeter in omvang.

Luchthaven

Ook luchthaven Brussels Airport heeft last van het noodweer. Een aantal vluchten heeft vertraging opgelopen. "Door de bliksemflitsen mogen een aantal activiteiten op de grond niet doorgaan", zei een woordvoerder van de luchthaven. Sommige passagiers zitten al meer dan een uur vast in hun vliegtuig omdat zij deze door het noodweer niet mogen verlaten.

De ringweg om Brussel heeft ook last van de hevige regenval. Op de E429, ten zuiden van Brussel ligt veel water op de snelweg, meldt ANWB Europa. Verkeer wordt aangeraden om de route te mijden.

Video: Noodweer in België

Noodweer zorgt in problemen in België
Noodweer zorgt in problemen in België

Frankrijk

Een oudere man is als gevolg van stortregens in het noorden van Frankrijk om het leven gekomen. De man reed op een deels ondergelopen hoofdweg tussen Arras en Doullens en verdronk in zijn auto toen het waterpeil ter hoogte van het dorp Mondicourt plotseling snel steeg.

Dit meldden de plaatselijke autoriteiten dinsdagmiddag. Het noorden van Frankrijk wordt net als delen van België en Duitsland geplaagd door hevige regens.