Achtergelaten Japans jongetje vond bossen 'eng'

Het Japanse jongetje dat door zijn ouders in een bos werd achtergelaten en pas na zes dagen werd gevonden, vond het eng om daar te moeten verblijven.

In de Japanse krant Mainichi Shimbun vertelde hij, onder grote belangstelling van pers, dat hij zo hard moest huilen dat hij de verkeerde kant opliep. Hij bleef langs een weg lopen omdat hij niet de bossen in wilde.

Na zes dagen werd Yamato Tanooka teruggevonden in een militaire barak op enkele kilometers van de plek waar zijn ouders hem voor straf uit de auto hadden gezet. De jongen had stenen naar auto’s gegooid. Toen zijn ouders naar de plek teruggingen om hem weer op te halen, was de jongen verdwenen. 

Aanvankelijk vertelden ze dat de jongen zou zijn kwijtgeraakt tijdens het speuren naar groentes in het bos. Later gaven zij alsnog toe de jongen als straf te hebben achtergelaten. 

"Ik heb denk ik ongeveer vijf uur gelopen", zei het jongetje in de krant. Nadat hij het gebouw vond ging hij naar binnen. "Ik had het erg koud en ben binnen gaan slapen." 

Video: In deze barak schuilde het achtergelaten Japanse jongetje

Helikopters

De daarop volgende dagen bleef hij binnen, waar geen eten en alleen water was. Hij heeft de helikopters die naar hem zochten wel gehoord, maar besloot binnen te wachten tot hij gevonden werd.

Volgens CNN waren ongeveer tweehonderd mensen naar de jongen op zoek. Militairen en reddingswerkers werden bijgestaan door tientallen vrijwilligers.

De jongen zegt zich nu weer goed te voelen en kijkt ernaar uit om weer naar school te gaan. Volgens de Japanse autoriteiten kunnen de ouders aansprakelijk worden gesteld voor nalatigheid.

Video: Japanse jongetje verlaat ziekenhuis 

Lees meer over:
Tip de redactie