Achtergelaten Japans jongetje veilig teruggevonden in bos

Het Japanse jongetje dat bijna een week geleden door zijn ouders uit de auto was gezet, is levend teruggevonden.

De zevenjarige Yamato werd gevonden door militairen, aldus Japanse autoriteiten vrijdag. De jongen verkeerde naar omstandigheden in goede gezondheid.

De zoektocht heeft in totaal zes dagen geduurd. De jongen werd teruggevonden bij een militaire barak in het dichtbegroeide bos van het noordelijke Japanse eiland Hokkaido. Die locatie ligt op enkele kilometers afstand van de plek waar de jongen werd achtergelaten.

Het jongetje werd afgelopen weekend als straf door zijn vader uit de auto gezet, dat gebeurde bij een bosrijke omgeving. Yamato zou stenen naar voorbijrijdende auto's hebben gegooid. Toen zijn ouders naar de plek teruggingen om hem weer op te halen, was de jongen verdwenen. 

Aansprakelijk

Aanvankelijk vertelden de ouders dat de jongen zou zijn kwijtgeraakt tijdens het speuren naar groentes in het bos. Later gaven zij alsnog toe de jongen als straf te hebben achtergelaten. Op dat moment had de jongen geen water of eten bij zich. Volgens de Japanse autoriteiten kunnen de ouders aansprakelijk worden gesteld voor nalatigheid.

Volgens CNN waren ongeveer tweehonderd mensen naar de jongen op zoek. Militairen en reddingswerkers werden bijgestaan door tientallen vrijwilligers.

Lees meer over:
Tip de redactie