Ongelukken met vliegstuntteams Amerikaanse luchtmacht en marine

Op één dag zijn ongelukken gebeurd bij de stuntteams van zowel de Amerikaanse marine als de luchtmacht. Er lijkt geen verband te zijn.

Daarbij is donderdag een dode gevallen bij een ongeluk met een straaljager van een stuntteam van de Amerikaanse marine, de Blue Angels.

Het incident met een FA-18 Hornet gebeurde tijdens een oefening voor een luchtshow in de staat Tennessee, in de buurt van Nashville.

Bij een ongeval met een F-16 van de Thunderbirds, het stuntteam van de luchtmacht, bleef de piloot ongedeerd. Hij kon zich op tijd uit het toestel bevrijden met behulp van een schietstoel.

Video: Piloot van Amerikaanse marine komt om bij crash

Obama

De F-16 maakte deel uit van een squadron dat net over het terrein van de Air Force Academy was gevlogen om het feestje van de geslaagde studenten luister bij te zetten. Daarbij was ook Barack Obama aanwezig.

De Amerikaanse president en de rest van het publiek zijn geen moment in gevaar geweest. Het toestel stortte acht kilometer van de luchtmachtbasis neer in een open veld. De oorzaak van de crash is onbekend.

Obama is na de examenceremonie bij de piloot langsgeweest om hem een hart onder de riem te steken, meldt een woordvoerder van het Witte Huis.

Lees meer over:
Tip de redactie