Het Franse departement Loiret, ten zuiden van Parijs, lijdt als gevolg van noodweer begin deze week onder overstromingen. 

De belangrijke autosnelweg Parijs - Bordeaux, de A10, is dinsdag ook voor een deel onder water komen te staan, meldden Franse media. De weg is daarom tussen Tours en Parijs dicht.

Het leger is te hulp geroepen om automobilisten die door het water op de A10 ten noorden van Orléans zijn vastgelopen, te helpen evacueren.

Alle scholen in Loiret zijn gesloten en blijven woensdag dicht. Bij de hoofdstad van het departement, Orléans, is een gevangenis als gevolg van de wateroverlast ontruimd, nadat het water tot in de cellen van het complex was doorgedrongen.

Cellen

In sommige cellen van de gevangenis van Saran is 1,80 meter water gemeten. Loiret heeft te kampen met talrijke overstromingen onder meer door het snel wassende water van de rivier de Loing, die in de Seine uitmondt.

In het midden en noorden van Frankrijk is veel schade als gevolg van het noodweer. De kades langs de Seine in Parijs zijn dinsdag gesloten. Het waterpeil stijgt snel in de rivier.

Omgeving

Er wordt ook erg veel wateroverlast gemeld uit de departementen Loir-et-Cher ten zuidwesten van Orléans en in Seine-et-Marne, ten oosten en zuidoosten van Parijs.