De Braziliaanse minister Fabiano Silveira heeft maandag (lokale tijd) zijn ontslag ingediend bij de interim-president van Brazilië Michel Temer, nadat belastende opnames van gesprekken uitlekten. Silveira was verantwoordelijk voor de strijd tegen corruptie in Brazilië.

In het stiekem opgenomen gesprek tussen Silveira en de Braziliaanse politicus Rehan Calheiros, geeft Silveira advies aan Calheiros hoe hij zichzelf het best kan verdedigen in het corruptieschandaal Petrobras.

De opnames zijn gemaakt door een voormalig medewerker van het staatsoliebedrijf Petrobras, die in ruil voor strafvermindering de gesprekken opnam. Silveira was nog geen minister toen de gesprekken plaatsvonden.

Bij Petrobras zou een omkoopaffaire zijn geweest. Veel mensen die banden hebben met de regering zouden hebben geweten van de corruptie.

Eerder stapte ook de Braziliaanse minister Romero Juca op vanwege dezelfde audiotapes. Juca sprak over een "politiek pact" om "alles te beëindigen en te limiteren", analisten namen aan dat de minister daarmee doelde op het Petrobras-schandaal. Juca liet in een reactie weten dat zijn uitspraken uit verband waren getrokken.