Door zware regenval in het zuidwesten van Duitsland zijn meerdere mensen om het leven gekomen.

De lokale autoriteiten in de deelstaat Baden-Württemberg bevestigen in de nacht van zondag op maandag dat drie mensen door het noodweer zijn omgekomen.

In Weissbach werd een man verrast door een overstroming toen hij in een ondergrondse garage was, bevestigt de politie. Volgens de gemeente Schwäbisch Gmünd, even verderop, kwam daar een brandweerman om het leven toen hij iemand probeerde te redden. Ook diegene is vermoedelijk omgekomen.

De deelstaat kampt met overstromingen die veroorzaakt zijn door de hevige regenval. In de nabijgelegen plaats Baunsbach is de rivier door de stortbuien buiten zijn oevers getreden.

Op sociale media zijn foto's te zien van auto's die door het modderige water zijn meegesleurd. Volgens de lokale politie is de schade aan huizen aanzienlijk, maar zijn daar geen gewonden gevallen.

Bekijk beelden van het noodweer

Doden na overstromingen door noodweer in zuidwesten van Duitsland
Doden na overstromingen door noodweer in zuidwesten van Duitsland

Bliksem

Het zuidwesten van Duitsland kampt het hele weekend al met slecht weer. In de Duitse plaats Hoppstätten (Rijnland-Palts) werden zaterdag 35 mensen getroffen door de bliksem tijdens een jeugdvoetbalwedstrijd.

De meeste slachtoffers waren spelertjes tussen de negen en elf jaar oud. De scheidsrechter, die net het laatste fluitsignaal had gegeven, werd getroffen en moest worden gereanimeerd voordat hij met een traumahelikopter naar een ziekenhuis werd gebracht.