Medewerkers van The Cincinnati Zoo in de Amerikaanse staat Ohio hebben zaterdagmiddag (lokale tijd) een gorilla gedood nadat een 4-jarig jongetje in de gracht van het dierenverblijf was gevallen.

De jongen is overgebracht naar een kinderziekenhuis in de buurt. De verwachting is dat hij volledig zal herstellen. Over de aard van zijn verwondingen is verder niets bekend gemaakt, meldt AP.

De peuter viel ruim drie meter naar beneden. De westelijke laaglandgorilla genaamd Harambe pakte het kind op en sleepte het ongeveer tien minuten lang door zijn hok. De dierentuin besloot het ruim 180 kilogram wegende beest daarom dood te schieten.

Dierentuindirecteur Thane Maynard noemt de beslissing "een moeilijke, maar de juiste". "De situatie was levensbedreigend. Het had veel slechter kunnen aflopen", zei hij. De politie meldde in eerste instantie dat de 17-jarige gorilla alleen was verdoofd.

Veilig

Het incident gebeurde rond 16.00 uur. Bezoekers konden de rest van de dag niet meer bij het verblijf komen.

Er is een onderzoek ingesteld, maar volgens Maynard is het verblijf veilig. Dierentuinmedewerkers denken dat de jongen tussen de spijlen van een hek kroop en toen in de gracht viel.

Het gorillaverblijf zal voor onbepaalde tijd gesloten blijven voor publiek. De dierentuin is zondag wel gewoon open.

Video: Kleuter valt in gorillaverblijf Ohio

Kleuter valt in gorillaverblijf Ohio
Kleuter valt in gorillaverblijf Ohio