Een jachtvliegtuig van het type P-47 Thunderbolt, dat door de Amerikanen werd ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, is vrijdag (lokale tijd) neergestort in de Hudson-rivier in New York.

De piloot zou hierbij om het leven zijn gekomen. Eerder meldde de politie van New York dat de piloot van het vliegtuig gered was, maar later trok het deze verklaring in. De piloot was de enige inzittende van het toestel, aldus Amerikaanse media.

Het vliegtuig crashte rond 19.30 uur in de buurt van het Intripid Sea, Air and Space Museum, dat gevestigd is op het vliegdekschip USS Intrepid. De havenpolitie was volgens een politiewoordvoerder ter plaatse.

Video: Hulpdiensten arriveren na crash jachtvliegtuig in Hudson-rivier

Hulpdiensten arriveren na crash jachtvliegtuig in Hudson-rivier
Hulpdiensten arriveren na crash jachtvliegtuig in Hudson-rivier

Fleet Week

Volgens de Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA maakte de P-47 Thunderbolt deel uit van een groep van drie vliegtuigen die opgestegen waren vanaf een vliegveld in Farmingdale, ruim 50 kilometer verderop. De twee andere toestellen keerden veilig terug naar de luchthaven.

De vliegtuigen waren in de buurt vanwege de Fleet Week, het evenement dat deze week plaatsvindt in New York en dat in het teken staat van de Amerikaanse marine, het korps mariniers en de kustwacht.

Autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de crash.

Airbus

Op 15 januari 2009 kwam een Amerikaanse Airbus 320 in aanraking met het water van de Hudson. Het toestel maakte een succesvolle noodlanding op de rivier en alle inzittenden werden gered.

De piloot van het vliegtuig zag zich enkele minuten na de start van de luchthaven La Guardia gedwongen te landen nadat een zwerm ganzen in de motor van het toestel was beland.